Probeer de nieuwe website

Op 22 maart lanceert de gemeente Kerkrade een proefversie van de nieuwe website. Zo kunt u alvast wennen aan het nieuwe uiterlijk. Op elke pagina staat een reactieveld. Laat gerust weten wat u van de website vindt.

sluiten x

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Ritten

De heer D.J.G. Ritten ontvangt op zondag 11 maart aanstaande om circa 16.45 uur uit handen van de heer Tim Weijers, locoburgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan, en grote betrokkenheid bij de Limburgse koormuziek. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking is tijdens het jubileumconcert van het Mannenkoor Beeker Liedertafel in het Asta Cultuurcentrum, Markt 6a in Beek..

Persoonlijke gegevens van de heer D.J.G. Ritten (59 jaar)
Jacob Ruysdaelstraat 7, 6464 CC, Kerkrade

De heer Ritten is sinds 1992 dirigent van het Mannenkoor Beeker Liedertafel, dat onder zijn leiding in 2005 het Nederlands Koor Festival won in de categorie klassiek. In 2014 bereikte het koor de tweede plaats bij het nationaal concours van de Koninklijke Nederlandse Zangersbond. Ook ondersteunde hij laagdrempelige optredens in onder meer verzorgingstehuizen.

In 2002 werkte Ritten mee aan de doorstart van vrouwenzangroep Kamerkoor Cantate uit Venlo, waarvoor hij sindsdien ook dirigent is. Cantate werd onder zijn leiding in 2005 'koor van het jaar' door het Nederlands Koorfestival te winnen. In 2006 vertegenwoordigde Cantate Nederland op het Internationaal Korenfestival Europa Cantat in Mainz. Een jaar later begeleidde het de Heilige Mis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

Dankzij het grote netwerk van de dirigent kunnen beide koren samenwerken met gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland.

Dion Ritten is ook oprichter en dirigent van de Stichting Kamerkoor Limburg (sinds 2002), dirigent van de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (sinds 2005), dirigent van het Weerter Gemengd Koor Vivace (sinds 1984), bestuurslid van het Nederlands Koor Festival, initiatiefnemer en artistiek directeur van het internationale korenfestival CantaRode in Kerkrade waarvoor hij ook het programma CantaYoung startte voor de muzikale vorming van de jeugd. Hij was in 1993 mede-oprichter van carnavalskoor Jod Jewisse waaraan hij tot 2004 was verbonden.