Probeer de nieuwe website

Op 22 maart lanceert de gemeente Kerkrade een proefversie van de nieuwe website. Zo kunt u alvast wennen aan het nieuwe uiterlijk. Op elke pagina staat een reactieveld. Laat gerust weten wat u van de website vindt.

sluiten x

Gepubliceerd op: 09 maart 2018

Limburgs Landschap legt nieuw dak op Hoeve Nieuw Ehrenstein

Dak Nieuw Ehrenstein 1
De kolossale Hoeve Nieuw Ehrenstein met bijbehorende eeuwenoude villa verkeerde in een deplorabele toestand. Het monumentale complex in de Anstelvallei in Kerkrade kreeg via steun van de gemeente Kerkrade een nieuwe eigenaar, de Stichting het Limburgs Landschap. Naast landschapsherstel en aanleg van nieuwe routestructuren is de stichting ook begonnen met de ingrijpende restauratie. De provincie Limburg en de gemeente Kerkrade maken dit ingrijpende project mogelijk.

Na de aanpak van de grote stallen is nu de boerderijwoning met veestal aan de beurt. In dit gedeelte van het complex komt een bezoekerscentrum met gastvrije horeca. Dit gedeelte van het complex was in een zeer slechte staat. Het hele gebouw is de afgelopen maanden ontmanteld. Nu is de opbouw begonnen. De herstelde kapconstructie wordt weer aangebracht. De spanten zijn waar mogelijk opgebouwd uit de antieke delen; de ontbrekende delen zijn aangevuld met nieuw eikenhout. Spant voor spant wordt de constructie in elkaar gezet. Aansluitend wordt het dak afgemaakt. Als alles volgens de planning verloopt is eind april het gebouw weer onder de pannen. De hoop is eind dit jaar het bezoekerscentrum te kunnen openen.

Dak Nieuw Ehrenstein 2