Hier treft u de persberichten van de gemeente Kerkrade aan die de afgelopen drie jaar naar de pers zijn verstuurd. Persberichten uit vorige jaren zijn terug te vinden onder Nieuwsarchief - Persberichten.

Persberichten

14.12.17: Grenswerkbemiddeling doorslaand succes

Werkgevers zijn vaak niet ingesteld op het werven van personeel in de grensregio's in Duitsland en België. Het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) in Kerkrade heeft aangetoond één van de succesvolste instrumenten te zijn om dat probleem aan te pakken.

13.12.17: Goede zorg voor de toekomst organiseer je nu

Kinderen al in groep zeven van de basisschool laten kennismaken met verschillende onderdelen van zorg en welzijn en bewust worden van de noodzaak van goede zorg, zodat ze eerder kiezen voor een baan in de zorg. Zorg- en onderwijsaanbieders werken samen aan een duurzaam programma waardoor kinderen al op jonge leeftijd kunnen rondsnuffelen in de zorg.

08.12.17: Uitreiking Eurode-eremedaille

Op donderdag 7 december heeft de heer prof. prof h.c. dr. dr. Werner Janssen MA de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode ontvangen.

30.11.17: Koninklijke Onderscheiding voor de heer Van Loo

De heer C. van Loo (Con) ontvangt op zondag 3 december rond 16.30 uur uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor de daadkrachtige en inspirerende wijze waarop hij zich met name op cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt voor de Kerkraadse samenleving. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.