Hier treft u de persberichten van de gemeente Kerkrade aan die de afgelopen drie jaar naar de pers zijn verstuurd. Persberichten uit vorige jaren zijn terug te vinden onder Nieuwsarchief - Persberichten.

Persberichten

21.09.17: Veiligheidshuis Parkstad officieel van start

Het Veiligheidshuis Parkstad is woensdag officieel van start gegaan door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door alle partijen waaronder de acht Parkstad Limburggemeenten en diverse ketenpartners.

21.09.17: Burgerinitiatief leidt tot Stadsparkfestival in Kerkrade

Op zaterdag 30 september zal voor de eerste keer het Stadsparkfestival in het stadspark van Kerkrade plaatsvinden.

12.09.17: Kleine en grote bewonersinitiatieven beter zichtbaar

In Kerkrade wonen veel mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid en het 'samen-gevoel' in hun wijk. Hun initiatieven krijgen niet altijd de juiste aandacht, omdat veel mensen het zo vanzelfsprekend vinden wat ze doen voor hun buurt of wijk.

12.09.17: Vernieuwende schaatsbaan tijdens Ice X-perience

De 2017 editie van het winterevenement in Kerkrade heeft dit jaar een totaal nieuw concept. Het fundament van het evenement blijft de schaatsbaan echter deze biedt nu een bijzondere combinatie van traditie en moderne beleving. Tijdens 'Ice X-perience' kunnen bezoekers van de ijsbaan schaatsen op een baan gemaakt van echt ijs met verschillende niveaus en uitdagingen.

11.09.17: Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wiertz

De heer L.B.M. Wiertz (Loek) ontving op zondag 10 september om circa 16.30 uur uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet voor behoud van het Kerkraadse mijnverleden en zijn verdiensten bij Huurdersvereniging Land van Rode en Huurders Belangen Commissie de Holz Kerkrade. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

08.09.17: Kerkrade krijgt Levensbomenbos

De gemeente Kerkrade krijgt een Levensbomenbos waar inwoners ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom kunnen adopteren.

30.08.17: Boeren, burgers, buitenlui - Monumentenmaand 2017

Doe mee aan leerzame rondleidingen, een proeverij of excursie, ga naar een film of lezing en bezoek diverse open dagen! Monumentenmaand 2017.

01.09.17: Gratis naar film Before the Flood

Inwoners van Kerkrade kunnen gratis naar de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio. Op vrijdag 29 september organiseert de gemeente Kerkrade in samenwerking met het Museumplein Limburg een filmavond in Columbus Earth Center.