Hier treft u de persberichten van de gemeente Kerkrade aan die de afgelopen drie jaar naar de pers zijn verstuurd. Persberichten uit vorige jaren zijn terug te vinden onder Nieuwsarchief - Persberichten.

Persberichten

14.11.17: Gemeente Kerkrade haalt golfbaan Rolduc uit bestemmingsplan

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de golfbaan uit het bestemmingsplan 'Buitengebied' gehaald.

09.11.17: Statushouders maken kennis met Kerkrade

De gemeente Kerkrade laat statushouders kennis maken met de stad. De mensen krijgen een ontvangst in het Raadhuis en een tour met de bus door Kerkrade. Bij het Parkstad Limburg Stadion wordt uitgestapt en ondertekenen de deelnemers de participatieverklaring.

03.11.17: Kerkrade maakt zich sterk voor Avantislijn

De gemeente Kerkrade maakt zich sterk voor de Avantislijn en daarmee ook het Transferium in Kerkrade-West. De provincie Limburg heeft recent aangegeven dat het doorgaan van de lijn onzeker is en dat definitieve besluitvorming hierover pas in 2018 plaats vindt. Onbegrijpelijk na 6,5 jaar overleg, vindt Kerkrade. Om deze reden krijgen de leden van Provinciale Staten deze week een filmpje toegestuurd waarin Kerkrade het belang van de Avantislijn nogmaals toelicht.

02.11.17: Koninklijke Onderscheiding voor de heer Tiggelman

De heer F.P. Tiggelman (Frans) ontvangt op donderdag 2 november aanstaande om circa 14.30 uur uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inet voor verschillende huurdersbelangenverenigingen in met name Kerkrade-West. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

02.11.17: Levensbomenbos Kerkrade booming

Het Levensbomenbos Kerkrade is een groot succes. Tijdens het eerste adoptiemoment zijn er meer dan 300 bos- en fruitbomen geadopteerd.