Gepubliceerd op: 12 juli 2017

Zommersjpas i Kirchroa

Vanaf 17 juli gaat Zommersjpas i Kirchroa weer van start. Een zomer vol met activiteiten voor de kinderen in Kerkrade georganiseerd door Impuls in samenwerking met Kinder Opvang Kerkrade en Stichting Radar. Dit jaar staat het programma wederom in het teken van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Dat betekent sporten, lekker gezond eten en veel plezier hebben. Met het uitgebreide programma gaat dat zeker lukken.

Zommersjpas op d'r Maat

Naast alle activiteiten op verschillende locaties vindt er iedere woensdagmiddag 'Zommersjpas op d'r Maat' plaats (uitgezonderd woensdag 2 augustus). Elke woensdagmiddag wordt van 13.00 tot 16.30 uur de Markt in Kerkrade-Centrum omgetoverd tot een heus speelparadijs. Op woensdag 19 juli wordt Zommersjpas op d'r Maat afgetrapt met een groot openingsfeest in Hawaiiaans thema. Onder andere Hawaiiaans buikdansen, kokosnootbowlen en een Meet & Greet met Disney-ster Vaiana staan deze middag op het programma.

Op woensdag 26 juli is het helden-, schurken- en prinsessenmiddag op de Markt. Ontmoet jouw grootste helden, versla de slechteriken en ga op de foto met jouw lievelingsprinsessen. Op woensdag 2 augustus wordt een weekje uitgeweken, want dan vindt Zommersjpas in 't Park (Prickbos) plaats vanwege het buitenspeelparkfestival.

Op 9 augustus wordt het duiken en springen geblazen op de Markt, want dan staat Whipe-out 4 kids op het programma. Trotseer tijdens deze middag verschillende opblaasbare spellen. Ook de week erna, op 16 augustus, kan er nog flink gesprongen en gestuiterd worden. Tijdens Jumpfun zal de hele Markt vol staan met leuke springkussens voor jong tot oud.

Op 23 augustus staat de laatste Zommersjpas op d'r Maat op het programma. Dit wordt op een zomerse manier gevierd door het strand naar de Markt te halen. Zwemkleren aan, waterpistool in de aanslag en sluit Zommersjpas op d'r Maat spetterend af!

"Springen, dansen, rennen, zwemmen, koken, noem maar op. Alles komt aan bod tijdens Zommersjpas", verheugt wethouder Jo Schlangen (Jeugd, Sport en Onderwijs) zich al op de zomer: "De kinderen van Kerkrade hoeven niet stil te zitten tijdens hun vakantie!"

Wil je meer weten over Zommersjpas en alle andere activiteiten kijk dan op www.impulskerkrade.nl en de Facebookpagina van Zommersjpas i Kirchroa.