Probeer de nieuwe website

Op 22 maart lanceert de gemeente Kerkrade een proefversie van de nieuwe website. Zo kunt u alvast wennen aan het nieuwe uiterlijk. Op elke pagina staat een reactieveld. Laat gerust weten wat u van de website vindt.

sluiten x

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Voorkom overlast - zet uw afval niet te vroeg buiten

Afval dat te vroeg buiten wordt gezet is voor veel mensen een doorn in het oog en zorgt daarnaast, vooral op dagen met veel wind, voor onnodig veel zwerfvuil. Het is ook niet toegestaan. Rond het aanbieden van huishoudelijk afval gelden namelijk een aantal regels. Om overlast door weggewaaid afval en voor andere omwonenden zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u om het afval pas op de inzameldag zelf aan te bieden.

PMD-zakken, BEST-tassen en GFT-emmers (voor hoogbouw) worden vanaf 08.00 uur opgehaald. Oud papier en de restafval- en GFT-containers worden vanaf 07.00 uur opgehaald. Houd hiermee rekening bij het aanbieden van uw afval. Wanneer het voor u niet mogelijk is om uw afval 's ochtends vóór deze tijden aan te bieden is het ook toegestaan om het afval de avond ervoor buiten te zetten, echter pas na 20.00 uur.

Daarnaast verzoeken wij u om de PMD-zakken aan elkaar vast te binden voordat u ze aan de straat legt. Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kunt u eventueel bundelen met een touw of plaats indien mogelijk een zware doos met papier op het karton.

Na de inzameling dienen de containers uiterlijk om 20.00 uur weer van de aanbiedplaats weg te zijn gehaald.

U riskeert een boete wanneer u zich niet houdt aan de aanbiedregels. Bureau handhaving zal hier de komende tijd intensiever op controleren.