Gepubliceerd op: 10 november 2017

Kinderen eten Nationaal Schoolontbijt in Raadhuis

Woensdag 8 november 2017 aten 40 kinderen van Basisschool de Steltloper samen met locoburgemeester Jo Schlangen een ontbijtje in het Raadhuis. Met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij zo het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij in heel Nederland ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten.

10.11.17 Schoolontbijt 2017
Locoburgemeester Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade onderstreept hiermee, net als zo'n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen van groep 7 en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester € 250 symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.
Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is, kunst, cultuur en sport beleven.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.