Gepubliceerd op: 03 augustus 2017

03.08.17 Vacature Allround werkvoorbereider/calculator

Bij de sector Stedelijke Ontwikkeling Beheer, afdeling Stedelijk Beheer is vacant de functie van Allround Werkvoorbereider/calculator (1,0 fte).

De afdeling Stedelijk Beheer bestaat uit 5 clusters. Cluster Ondersteuning, Clusters Wijkbeheer (Noord – Oost – West) en het cluster Stedelijk Beheer. De functie is vacant binnen het cluster Stedelijk Beheer.

Functie-inhoud

In de functie zijn 2 rollen te onderscheiden:
• Werkvoorbereider/calculator
• Begeleider milieutechnische en Arbo technische adviezen wegreconstructies

In de rol van werkvoorbereider/calculator werk je mee aan de totstandkoming van verschillende civieltechnische werken in de grond-, weg- en waterbouw, maar ook cultuurtechnische werken kunnen aan bod komen. Jij bent verantwoordelijk voor de gehele werkvoorbereiding, calculatie en planning. Je werkt hiervoor nauw samen met de desbetreffende projectleider.

In de rol van werkvoorbereider/calculator werk je mee aan diverse (onderhouds)bestekken, maak je calculaties en bereid je aanbestedingsprocedures voor. In de rol van begeleider milieutechnische en Arbo technische adviezen beoordeel je bodemonderzoeken en veiligheids- en gezondheidsplannen voor wegreconstructies en andere projecten in de openbare ruimte. Tevens beoordeel je meldingen in het kader van het besluit Bodemkwaliteit. Je adviseert projectleiders bij calamiteiten en stelt praktische oplossingen voor.

Een uitgebreid en uitdagend takenpakket. In deze veelzijdige functie draait het om het project mee voor te bereiden en op te leveren volgens de gestelde kwaliteit en binnen de afgesproken tijdskaders.

Profiel

Succes in deze functie is afhankelijk van de bagage die je meeneemt:
• Minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding of mbo werk- en denkniveau op het gebied van civiele techniek aangevuld met vaktechnische opleidingen. Ook beschik je over een opleiding op het gebied van toegepaste milieutechniek.
• Ervaring en kennis (minimaal 3 jaar) van de vakgebieden riolering, bestrating, asfalt en civieltechnische kunstwerken, waarbij ruime ervaring op het gebied van toegepaste milieutechniek een pré is.
• Kennis omtrent ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving (met name de Wet bodembescherming, het Besluit uniforme saneringen en het Besluit bodemkwaliteit)
• Kennis en ervaring met projectmatig werken, de RAW-systematiek (bestekken calculatie), moderne contractvorming, verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering.

Je kunt zelfstandig werken, maar je vindt het ook fijn om in teamverband te werken. Klantgerichte houding en goede communicatieve vaardigheden spelen een belangrijke rol. In de adviserende rol ben je het aanspeekpunt t.a.v. milieutechnische aspecten zowel in de voorbereiding als op de bouwplaats voor alle partijen (aannemers, nutsbedrijven en bewoners). Je moet kunnen inspelen op situaties die niet altijd voorspelbaar zijn en de hierbij voorkomende problemen kunnen oplossen. Uitstekende communicatie en sociale vaardigheid zijn dan ook gewenst.

Kortom: we zoeken een collega die makkelijk kan wisselen tussen de rol van werkvoorbereider en toezichthouder.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Aanbod – arbeidsvoorwaarden

Naast het werken in een flexibele en dynamische omgeving bieden we een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring. De gemeente Kerkrade kent namelijk de systematiek van aanloop-, functie en uitloopschaal. Daarnaast biedt de gemeente Kerkrade uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Afhankelijk van je huidige aanstelling kan er sprake zijn van:
• Collegiale doorleen
• Inhuur door tussenkomst van Driessen HRM
• Ambtelijke aanstelling (de aanstelling is tijdelijk bij wijze van proef voor de duur van 1 jaar, waarna bij voldoende functioneren een vaste aanstelling volgt.

Procedure

Voor een toelichting op de functie kun je terecht bij de heer G. Griffioen, clusterleider Stedelijk Beheer (tel.nr. 14 045). Voor overige informatie over het verloop van de procedure kun je contact opnemen met mevrouw M. Bours, personeelsadviseur (tel.nr. 14 045).

Als onderdeel van het selectieproces maken wij regelmatig gebruik van online-screening. Dat betekent dat wij informatie over jou zoeken via bijvoorbeeld zoekmachines en sociale netwerken. en assessment kan eveneens onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor het 1e gesprek (oriënterend gesprek) is woensdag 30 augustus 2017 van 11.00 – 17.00 uur gereserveerd. Wanneer je voor 26 augustus 2017 geen uitnodiging voor een gesprek hebt ontvangen, behoor je niet tot de 1e selectie.

Voor het 2e gesprek (selectiegesprek) is woensdagmiddag 6 september 2017 van 13.00 uur tot 17.00 uur geresreveerd.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Ben je geïnteresseerd?

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt? Sluit je cv goed aan bij deze functie, reageer dan vóór 23 augustus 2017. Gebruik daarvoor de volgende link: sollicitatie allround werkvoorbereider/calculator

Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die:

  • Via de website van IGOM (www.igom.nl) of via de link hierboven worden ingediend
  • Op tijd zijn ingediend en compleet zijn met een motivatie en cv.

Uitsluitend kandidaten die uitgenodigd worden voor een eerste gesprek worden hiervan op de hoogte gebracht. Afwijzingen volgen pas als de selectieprocedure is afgerond.

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.