Op deze pagina vindt u een overzicht van overige nieuwsberichten van de afgelopen drie jaar.

Nieuwsberichten

01.03.17: Spreekuren sociaal wijkteam

De spreekuren van het huidige sociale wijkteam in Kerkrade-Oost worden met ingang van donderdag 9 maart verplaatst van MC de Linde naar het wijkpunt Samen Leven Pietershof.

24.02.17: Inloopdag voor mantelzorgers

Het Steunpunt voor Mantelzorgers houdt maandelijks inloopbijeenkomsten. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen er hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten

24.02.17: Nieuwe trap helpt obstakel wandelroute Wormdal te passeren

Door het Wormdal kun je prachtig wandelen. Op een van de wandelroutes moet een spoorwegtalud overgestoken worden. Voor het grote aantal wandelaars een obstakel dat niet eenvoudig genomen kon worden. Dankzij het samenwerkingsverband Eurode heeft de gemeente Kerkrade hier nu een trap aangelegd, waardoor het spoorwegtalud op een veilige manier gepasseerd kan worden.

23.02.17: Wekelijks vertier in Kerkrade-centrum

De flyer Wekelijks vertier met de evenementen in Kerkrade-centrum in de maand maart 2017.

23.02.17: Meet and greet Jan Smit in Kerkrade

Kom op zaterdag 4 maart vanaf 15.30 uur naar de Orlando Passage in Kerkrade-Centrum en ga op de foto met Jan Smit!

23.02.17: Ondernemer in Kerkrade? Kom naar de ondernemersbijeenkomst!

De gemeente Kerkrade organiseert op dinsdag 7 maart aanstaande vanaf 16.30 uur een inspirerende bijeenkomst met als thema 'Gemeente Kerkrade, uw partner in ondernemen'.

22.02.17: Laatste week aanvragen mantelzorgcompliment 2016

U heeft nog een week, tot 1 maart 2017, om het mantelzorgcompliment 2016 aan te vragen.

22.02.17: Inbraakpreventie carnavalsvakantie

Tijdens de carnavalsperiode trekken veel mensen er op uit. De één struint de carnavalsactiviteiten af, de ander verkiest een wintersportvakantie. Zorg er voor dat u uw woning met een gerust hart kunt verlaten.

20.02.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Lees meer over de voortgang van de ontwikkelingen in het centrum.

20.02.17: Gemeente gesloten

In verband met carnaval zijn alle gemeentelijke kantoren op maandag 27 en dinsdag 28 februari 2017 gesloten.

17.02.17: Inloopbijeenkomst over spoorwegontwikkelingen

Op donderdag 16 februari was in het scoutinggebouw in Eygelshoven een inloopbijeenkomst over spoorwegontwikkelingen in Kerkrade-Noord en Oost. Hierbij ging het om onderwerpen als de elektrificatie van de spoorlijn en de bouw van een trafostation aan de Spoorstraat.

17.02.17: BsGW verstuurt belastingaanslagen in laatste week februari

De meeste inwoners en bedrijven in onze gemeente ontvangen in de week van 28 februari 2017 een gecombineerd aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen 2017.

14.02.17: Buurt WhatsApp Kerkrade

De Buurt WhatsApp is een WhatsApp-groep bedoeld om digitaal te waarschuwen voor verdachte situaties in een wijk, buurt of stad die door de deelnemers worden gesignaleerd. Het kan worden gezien als een moderne vorm van 'buurtwacht'.

13.02.17: Roel Brouwers te gast op St. Jan Baptist

Op donderdagochtend 2 februari was ex-profvoetballer Roel Brouwers te gast op SO/VSO Sint Jan Baptist. Hij verzorgde hier een gastles waarbij pesten en weerbaarheid centraal stonden, dit alles in het kader van het project KERNgezond. Dit project is onderdeel van het Sociaal Programma Kerkrade-West (Stadsdeelvisie Kerkrade-West).

13.02.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Werkzaamheden bericht centrumplan Kerkrade week 7 2017

13.02.17: Spectaculaire show in Bleijerheide

Bij de hoogbouwflats in Bleijerheide heeft zich afgelopen vrijdag een spectaculaire show afgespeeld. Highliners uit Europa en een professionele klimmer stalen de show. Dit alles was in het kader van de opening van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF). Ter gelegenheid van het festival werd een klimmuur geopend en balanceerden meerdere highliners op 30 meter hoogte tussen de tien verdiepingen hoge flats aan de Jonkerbergstraat en de Ursulastraat. De belangstelling voor de openingsshow was groot en het publiek was buitengewoon enthousiast.

13.02.17: Museumplein Kerkrade beste congreslocatie van Zuid-Nederland

Wethouder Schneider feliciteerde de heer Gubbels van Continium met de prijs 'beste congreslocatie van Zuid-Nederland'.

09.02.17: Inbraakpreventie carnaval

Tijdens de carnavalsperiode trekken veel mensen er op uit. De één struint de carnavalsactiviteiten af, de ander verkiest een wintersportvakantie boven de carnavalsfestiviteiten. Laat uw woning juist in deze periode goed afgesloten achter.

08.02.17: Beplantingsstrook Kerkradersteenweg en bosrand Hambosweg worden aangepakt

De gemeente gaat de komende periode de beplantingsstroken langs de Kerkradersteenweg en de bosrand aan de Hambosweg onder handen nemen.

08.02.17: Tweede Kamer verkiezingen

Op woensdag 15 maart aanstaande vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. Lees meer over de stemlokalen, stemmen bij volmacht en stemmen met een kiezerspas.

07.02.16: Er is weer Burenzout

Burenzout is weer terug. U kunt gratis strooizout ophalen!

06.02.17: Zonnepanelenproject Parkstad: Speciale bijeenkomst voor ondernemers!

Speciaal voor bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting wordt op 22 februari 2017 een informatiebijeenkomst gehouden in het Corneliushuis te Heerlerheide (Groeët Genhei 14, 6413 GN, Heerlen).

06.02.17: Fiets smart, app later

Kinderen hebben tijdens de Verkeerseducatiedagen eigen verkeersborden getekend.

06.02.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Lees hier meer over de voortgang van de metamorfose in het centrum.

19.01.17: Afspraak maken online niet mogelijk

Momenteel is het door een technische fout helaas niet mogelijk om afspraken in te plannen via de gemeentelijke website.

02.02.17: Informatiebijeenkomst spoorwegontwikkelingen Kerkrade

Op donderdag 16 februari bent u tussen 19.00 en 21.30 uur van harte welkom bij de inloopbijeenkomst met betrekking tot de ontwikkelingen op en rond het spoor in Kerkrade. Locatie is het Scoutinggebouw in Eygelshoven, Anselderlaan 65, Eygelshoven. Aanmelden is niet nodig.

02.02.17: Poster 'Klone Joep' weer verkrijgbaar

Dit jaar wordt op Carnavalsdinsdag, 28 februari aanstaande 'Klonetrekke i Kirchroa georganiseerd. De bijbehorende poster voor het evenement, gemaakt door kunstenares Miriam Vleugels, is inmiddels ook gereed.

02.02.17: Balanceren tussen hoogbouwflats

Op vrijdag 10 februari om 17.00 uur opent het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) op een zeer unieke wijze. Ter gelegenheid van het festival wordt een klimmuur op een spectaculaire manier geopend. Deze klimmuur komt tegen de hoogbouwflat C aan de Jonkerbergstraat in Bleijerheide.

02.02.17: Goede opkomst tweede bijeenkomst zonnepanelenproject

De tweede bijeenkomst in het kader van het zonnepanelenproject Parkstad was goed bezocht.