Op deze pagina vindt u een overzicht van overige nieuwsberichten van de afgelopen drie jaar.

Nieuwsberichten

27.07.17: Spectaculair vuurwerk heet Viva la Vida welkom

Met een spectaculaire vuurwerkshow viert Kerkrade op donderdag 27 juli het leven. Om 23.00 uur zal de show van start gaan en zal de lucht boven Kerkrade tien minuten lang in feestelijke kleuren gehuld zijn.

26.07.17: Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten en compliment voor mantelzorgers!

Lees meer over de tegemoetkoming voor chronisch zieken & gehandicapten en het compliment voor mantelzorgers.

25.07.17: Laatste gratis pendelrit Beleefbus voor WMC!

De Beleefbus Kerkrade zal aanstaande zondag 30 juli voor de laatste keer een rit verzorgen als pendelbus voor het WMC 2017.

25.07.17: Kunstwerk Hans Keuls

Afgelopen vrijdag onthulde Jo Bok (wethouder Cultuur) de twee monumentale schilderijen van Hans Keuls.

24.07.17: Mijnsteenbank en oude loc voor Schacht Nulland

Bij Schacht Nulland staat sinds vorige week een nieuwe mijnsteenbank. Ook een luchtlocomotief (loc) die nog door de mijngangen heeft gereden is terug op het nest.

24.07.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade: 24 juli 2017

21.07.17: WMC-gevoel met vlag en wimpel in de wijk

Het WMC is vier weken feest. De stad maakt en ademt muziek en overal in het centrum en in de wijken zie je sfeervolle vlaggen wapperen.

21.07.17: Wijze lessen tijdens verkeerseducatiedagen

Brugklassers van Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Holz, namen deel aan de verkeerseducatiedagen.

20.07.17: Gratis WMC Bus pendel Rodahal-Theater Heerlen

Tijdens de wedstrijddagen van het WMC 2017 zal een bus worden ingezet om de deelnemers en de bezoekers van de Rodahal naar de wedstrijdlocatie Theater Heerlen te brengen of omgekeerd.

18.07.17: Help me, ik heb een vleermuis in de slaapkamer

Elk jaar gebeurt het wel weer, dat er ergens een vleermuis in de slaapkamer rondvliegt. In vertwijfeling bellen mensen allerlei instanties om maar gehoor te krijgen wat ze moeten doen. Maar vaak niet naar hun eigen gemeentehuis, terwijl dit juist de organisatie is die de zorgplicht heeft voor deze beschermde diergroep

17.07.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Lees het werkzaamhedenbericht van week 29

17.07.17: Vervangen AED-kasten voltooid

De 21 buitenkasten van alle AED's in de openbare ruimte in de gemeente Kerkrade zijn vervangen.

13.07.17: Vragen over duurzaam verbouwen? Kom naar d’r Greeny!

Duurzaamheidswagen d'r Greeny gaat ook de komende weken de wijken in. Heb je een vraag over duurzaam verbouwen? Twee gemeentelijk duurzaamheidsadviseurs helpen je graag met advies over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, subsidies en andere duurzaamheidszaken. Gratis en gewoon zonder afspraak binnenlopen. Makkelijker kan niet!

13.07.17: Kom op de Soep Chevremont 2 jaar!

Twee jaar geleden zijn Ivo en Marieke Ebben gestart met 'Kom op de Soep' Chevremont om de bewoners in de wijk een gezellige middag te bieden waarbij bewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kommetje soep.

12.07.17: Zommersjpas i Kirchroa

Vanaf 17 juli gaat Zommersjpas i Kirchroa weer van start. Een zomer vol met activiteiten voor de kinderen in Kerkrade georganiseerd door Impuls in samenwerking met Kinder Opvang Kerkrade en Stichting Radar.

Ook dit weekend gratis WMC Bus pendel

Tijdens de wedstrijddagen van het WMC 2017 zal een bus worden ingezet om de deelnemers en de bezoekers van de Rodahal naar de wedstrijdlocatie Theater Heerlen te brengen of omgekeerd.

11.07.17: Logeerhuis Parkstad verhuisd van Wijngracht naar Hoog Anstel

Het Logeerhuis Parkstad biedt een flexibele oplossing voor tijdelijk verblijf. Onlangs is het logeerhuis verhuisd van de locatie in de voormalige Vroedvrouwenschool (Wijngracht) naar Zorgcentrum Hoog Anstel.

11.07.17: Prijs voor aanpak laaggeletterdheid

De gemeente Kerkrade heeft de Hannie de Heus trofee gekregen. Dat is een stimuleringsprijs voor de aanpak van laaggeletterdheid.

10.07.17: Tour de L1mbourg doet op 12 juli Kerkrade aan

Komende woensdag, 12 juli, doet Tour de L1mbourg Kerkrade aan. Het praatprogramma van L1 zal vanaf 17.50 uur live uitzenden vanaf de in WMC-sferen gehulde Markt in Kerkrade.

10.07.17: Bedankt voor de hulp!

Een aantal mensen in de bijstand, die een Re-integratietraject volgen bij de gemeente Kerkrade, hebben geholpen om een aantal leegstaande panden in het centrum als pop-up store in te ruimen.

10.07.17: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Volg de ontwikkelingen in het centrum.

07.07.17: Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad tekent nieuw convenant

De partijen die deel uitmaken van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad, waaronder de gemeente Kerkrade, tekenden een nieuw convenant. Met dit convenant verbinden de partijen zich voor opnieuw een periode van vier jaar om te komen tot een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid in de regio.

07.07.17: Beroepscollege Holz opent nieuwe bibliotheek

In Beroepscollege Holz is op feestelijke wijze de nieuwe schoolbibliotheek geopend.

06.07.17: Hagen knippen in de gemeente Kerkrade

In de maanden juni tot en met september worden in Kerkrade op veel plaatsen hagen geknipt.

06.07.17: Gezellig samenzijn op slooplocatie Erensteinerveld

De sloop van de 104 woningen in de Kerkraadse wijk Erensteinerveld is in volle gang. Op maandag 3 juli kwamen direct omwonenden, Wonen Zuid, gemeente Kerkrade, Resource Limburg en de sloper samen op de slooplocatie om stil te staan bij dit bijzondere moment voor Erensteinerveld. Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte/Ruimtelijke Ordening) was één van de sprekers.

06.07.17: Inloopdag voor mantelzorgers in de maand juli

Het Steunpunt voor Mantelzorgers houdt maandelijks inloopbijeenkomsten. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen er hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten

05.07.17: Gratis WMC Bus pendel Rodahal-Theater Heerlen

Tijdens de wedstrijddagen van het WMC 2017 zal een bus worden ingezet om de deelnemers en de bezoekers van de Rodahal naar de wedstrijdlocatie Theater Heerlen te brengen.

05.07.17: Kerkrade en jongeren werken samen tegen armoede in Speaking Minds

De gemeente Kerkrade en 19 jongeren van het Arcus College hebben de handen ineen geslagen in de strijd tegen armoede. In het project Speaking Minds laten jongeren die in hun omgeving te maken kunnen krijgen met armoede, aan de gemeente weten waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen. Kerkrade gaat vervolgens aan de slag om eventuele knelpunten weg te nemen.

05.07.17: Nieuwe quiz laat jeugd nadenken over orgaandonatie

Wel of geen orgaandonor worden? Het is een keuze die voor velen gevoelig ligt, maar die je helemaal zelf maakt. Orgaandonor worden is geen verplichting, het is jóuw keuze.

04.07.17: Start sloop flat D Ursulastraat

We zijn gestart. De sloop van flat D aan de Ursulastraat in Bleijerheide is begonnen. Dit betekent een volgende fase in het project SUPERLOCAL. HEEMwonen, gemeente Kerkrade en IBA Parkstad werken samen aan een betere toekomst voor Bleijerheide.

04.07.17: WMC pop-up-atelier van Hans Keuls

De bekende Limburgse kunstenaar Hans Keuls gaat schilderend de dialoog aan met Kerkrade. In het pand Bergstein in het centrum van Kerkrade zal een tijdelijk atelier van de schilder gevestigd worden.

03.07.17: Parkeren tijdens WMC 2017

Bekijk de parkeermogelijkheden in Kerkrade tijdens het Wereld Muziek Concours.

03.07.17: Wekelijks vertier in Kerkrade-centrum

De flyer Wekelijks vertier met de evenementen in Kerkrade-centrum in de maand juli.

03.07.17: 412 huishoudens in Kerkrade gingen u voor. Zonnepanelen via de gemeente ook iets voor u?

Het zonnepanelenproject Parkstad loopt in Kerkrade als een trein! Al 412 huishoudens hebben een zonnepaneleninstallatie gekocht via de gemeente Kerkrade.

03.07.17: Wethouder Jo Bok zwaait directrice Bibliotheek Gabby Vijgen uit, óp naar het Cultuurcluster

Afgelopen donderdag nam wethouder Jo Bok afscheid van Gabby Vijgen van Bibliotheek Kerkrade. In haar 46-jarig dienstverband, waarvan de laatste 26 jaar als directrice, gaf Gabby vorm aan het bibliotheekwerk in onze stad. Tegelijkertijd staat Ralph Henssen klaar om de directeur-bestuurder functie binnen de bibliotheek over te nemen, met een mooie opdracht in het verschiet: óp naar Cultuurcluster Kerkrade.