Op deze pagina vindt u een overzicht van overige nieuwsberichten van de afgelopen drie jaar.

Nieuwsberichten

19.02.18: Verkiezingsdebatten: de verkiezings(s)t(r)ijd barst los

De gemeente Kerkrade organiseert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande op verschillende plekken in de stad verkiezingsdebatten.

19.02.18: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Werkzaamhedenbericht centrumplan week 8, 2018

16.02.18: Tunnelweg afgesloten tijdens snoeiwerkzaamheden

Van dinsdag 20 februari tot en met vrijdag 2 maart 2018 vinden er langs de Tunnelweg in Kerkrade snoeiwerkzaamheden plaats. Hierdoor zal de Tunnelweg tussen het kruispunt met de Heistraat en de Oude Tunnelweg op werkdagen tussen 8.30 uur en 15.30 uur afgesloten zijn.

14.02.18: Activiteitenbrochure SeniorActief 2018, voor elk wat wils

De eerste exemplaren van de nieuwe SeniorActief brochure (nieuwe naam: KerkradeActief) werden aangeboden aan wethouder Leo Jongen in aanwezigheid van een aantal deelnemers van de hobbygroep in 't Patronaat in Bleijerheide.

11.02.18: Vasteloavend-proof

Bekijk het filmpje 'Vasteloavend-proof'.

09.02.18: DNA-onderzoek Nicky Verstappen

U heeft het vast al gehoord of gelezen: Het grootschalige DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen is gestart. Meer dan 21.500 mannen uit Heerlen, Brunssum en Landgraaf hebben een uitnodiging gekregen om vrijwillig DNA af te staan.

09.02.18: Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt op de juiste plek

Lees meer over de samenwerking tussen de gemeente en de Buitenhof.

08.02.18: Special over Duurzaam Kerkrade

In het Stadsjournaal van 7 februari is een special opgenomen over Duurzaam Kerkrade.

08.02.18: Nieuwe markt op het Olmenplein in Chevremont

Binnenkort start er een nieuwe markt in Kerkrade: op het Olmenplein in Chevremont! Vanaf 22 februari aanstaande zal wekelijks op donderdag van 11.00 tot 16.00 uur een buurtgerichte, kleinschalige standplaatsenmarkt worden gehouden.

07.02.18: Nieuw ontvangstgebouw voor natuurbegraafplaats

Kort na de ingebruikname van natuurbegraafplaats Eygelshof is nu ook het ontvangstgebouw ter plaatse klaar voor gebruik.

07.02.18: Gratis belastinghulp van Impuls

Het Belastingteam van Impuls helpt mensen van 55 jaar en ouder met het invullen van de belastingaangifte over 2017. De hulp is gratis.

07.02.18: Samen Leven Kerkrade film

Voor de mensen die net wat extra zorg nodig hebben, hebben tien partners de krachten gebundeld in Samen Leven Kerkrade. Bekijk nu de film.

06.02.18: Jongerenraad aan Zet!

Op 2 februari ondertekenden de wethouders Huub Wiermans en Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade samen met Arcus College en de wethouders van Heerlen een convenant waarin de drie partijen afspreken de samenwerking voort te zetten, waarmee ze in 2017 gestart zijn.

06.02.18: Volgende fase nieuwbouw Erensteinerveld van start

Woningcorporatie Wonen Zuid en de gemeente Kerkrade werken samen aan de herontwikkeling van het Erensteinerveld. Op de locaties Spiesstraat/Poyckstraat en de Nassaustraat worden door Wonen Zuid 30 nieuwe woningen gebouwd. Inmiddels zijn de oude woningen gesloopt en wordt er gezamenlijk verder gewerkt aan de benodigde planvoorbereiding.

06.02.18: Heropening MC Company Kerkrade

Sinds begin januari 2018 verhuisde MC Company naar hun nieuwe locatie aan de Markt in Kerkrade. Wethouder Dion Schneider feliciteerde de modezaak met de nieuwe plek en mooie inrichting.

05.02.18: Werkzaamhedenbericht centrumplan Kerkrade

Informatie over de voortgang van de werkzaamheden in het centrum.

05.02.18: Opening uitzendbureau Zendie

Het nieuwe Kerkraadse uitzendbureau Zendie is onlangs gevestigd aan de Onze Lieve Vrouwestraat, locoburgemeester Tim Weijers verrichtte de opening.

02.02.18: Etos Kerkrade nominatie beste drogist van Nederland

Wethouder Huub Wiermans bezocht Etos Kerkrade omdat deze Kerkraadse drogist voor de derde keer op rij finalist voor Beste Etos van Nederland is.

01.02.18: Standbeeld D'r Vóttekletsjer, nieuwe entree van Eygelshoven

De Vóttekletsjere is een typisch 'Egelser' aanduiding voor de bevolking van Eygelshoven. Gedurende het carnavalsseizoen wordt Eygelshoven dan ook omgedoopt tot het Egelser Vóttekletsjerriek. Vanuit de werkgroep Laurastraat Leefstraat en de bevolking was er de wens voor een standbeeld.

01.02.18: En noe wieër

In de film 'En noe wieër' wordt teruggekeken op de bestuursperiode van de afgelopen vier jaar; wat heeft de gemeente bereikt en welke uitdagingen zijn er voor de toekomst?