Na het Levensbomenbos op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg worden nu ook een Levensbomenbos en een Levensbomenlaan geplant in het gebied Holzkuil. 

Een getekende boom met daarin de tekst: Levensbomenbos Kerkrade

Het nieuwe Levensbomenbos Holzkuil zal te vinden zijn op een voormalig stuk weidegrond, achter het terrein van tuincentrum Peschen, nabij de Haanraderstraat. De Levensbomenlaan wordt gerealiseerd als verbindingsroute tussen de Eygelshovergracht en de Tichelstraat. 

Het Levensbomenbos Kerkrade biedt u de mogelijkheid om ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom te adopteren. Bijvoorbeeld als (groot)ouder van een pasgeboren kind of als u onlangs in het huwelijk bent getreden. Maar ook ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die u is ontvallen. Het Levensbomenbos biedt een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit. 

Hoe adopteer ik een boom?

Op dit moment is het niet meer mogelijk een boom te adopteren. Alle bomen zijn verkocht. 

Welke bomen?

In totaal zullen er ongeveer 150 bomen geplant worden. De exacte verdeling tussen Levensbomenbos en Levensbomenlaan is nog niet bekend.

Het Levensbomenbos Holzkuil zal bestaan uit diverse loofbomen (Tamme kastanje, Winterlinde, Zuiliep en Bergesdoorn zijn uitverkocht):

Bergesdoorn (uitverkocht)

De bergesdoorn staat voor onvoorwaardelijke liefde en voor levensenergie die wordt gebruikt om de medemens te helpen.

Tamme kastanje (uitverkocht)

De tamme kastanje staat symbool voor inzicht, rechtvaardigheid en standvastigheid die kracht en schoonheid aan het leven schenken.

Wilde kers (uitverkocht)

De kers is een boom die verzorging nodig heeft wil je een goede oogst krijgen. De kers staat daarmee symbool voor opvoeding.

Winterlinde (uitverkocht)

De zilverlinde staat symbool voor verbondenheid, rust, bescherming, trouw, liefde, vrouwelijke gratie en schoonheid.

Fladderiep (uitverkocht)

De iep staat symbool voor gerechtigheid, dood en wedergeboorte. De iep is onafhankelijk, straalt harmonie uit en is ruimdenkend.

 

Vanuit landschappelijk oogpunt zal de Levensbomenlaan bestaan uit één type loofboom, namelijk de Zuiliep. (Deze zijn inmiddels allemaal uitverkocht.)

Zuiliep (uitverkocht)

Dit boomtype geeft de juiste richting aan in het leven. De Zuiliep is eigenzinnig en bezit de wils- en daadkrachtige eigenschappen van een leider.

Een plek om in alle rust te gedenken

In het Levensbomenbos staat het belang van rust voorop. Het is geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een uitgemaaid pad. De individuele bomen zijn door de begroeiing beperkt toegankelijk. Het past daarmee binnen het natuurlijke karakter van het omliggend gebied.

Zie onderstaand de exacte locatie van het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan in het gebied Holzkuil in Kerkrade. Houd er rekening mee dat de parkeergelegenheid beperkt zal zijn.

Een plattegrond met daarop de locatieaanduiding van het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan door middel van de logo's

Plantdag

Adoptanten van de Levensbomen krijgen weer de gelegenheid om de bomen zelf te planten. Aan de boom mag een persoonlijke boodschap gehangen worden door middel van een tekst op een boomlabel. De plantdag en opening van het Levensbomenbos en de Levensbomenlaan Holzkuil zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, op een zaterdag in november 2021 plaatsvinden.

Sponsoren

Bedrijven, verenigingen en organisaties hebben geen mogelijkheid om een boom te adopteren, maar wordt wel de mogelijkheid geboden om te sponsoren. Wilt u sponsoren? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl  onder vermelding van 'Sponsoring Levensbomenbos Kerkrade'. 

Doe een boom cadeau!

Een gedenkboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een buitengewoon origineel cadeau om te geven. U ontvangt na het invullen van het formulier een certificaat dat u cadeau kunt doen. Deze persoon kan de boom vervolgens zelf planten tijdens de plantdag. Zo geeft u ook nog eens de bijzondere beleving van de plantdag cadeau!