D'r Greeny is een oude schaftkeet die is omgetoverd tot een kleurrijke duurzaamheidswagen die door Kerkrade trekt. Twee meereizende deskundigen geven inwoners tips over hoe ze hun eigen woning duurzamer kunnen maken en bewuster kunnen omgaan met energie.

Heeft u plannen om uw huis duurzamer te maken? Voor het derde jaar gaan onze gemeentelijke duurzaamheidsadviseurs op pad met duurzaamheidswagen ‘d’r Greeny’ op om u te voorzien van advies over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en subsidies. Ook kunt u terecht voor het lenen van energiemeters of het bekijken van diverse duurzame materialen zoals onder meer isolatiekorrels, driedubbel glas, zonnepanelen en ventilatieroosters. Woont u in een huurhuis? Ook dan loont een bezoek aan d’r Greeny! Energie besparen kan altijd.

U kunt gratis en gewoon zonder afspraak binnenlopen. Makkelijker kan niet! Een unieke service die steeds belangrijker wordt nu de thema’s klimaatverandering en ‘van het aardgas af ‘veel aandacht krijgen.

Wilt u liever thuis advies? Geen probleem, dan komt een adviseur aan huis. U moet hiervoor wel een afspraak maken (zie contactgegevens onder).

Onze adviseurs

D’r Greeny wordt bemenst door Marcel Gijsen en Jo Bijsmans. Marcel en Jo, oud-medewerkers van de woningstichting Land van Rode, weten door hun voormalige werk de weg in duurzaamheidsland en door hun persoonlijke interesse zijn ze nog steeds op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Vragen of een afspraak maken? 

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u terecht op duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via 14 045. 

Verwante items