Probeer de nieuwe website

Op 22 maart lanceert de gemeente Kerkrade een proefversie van de nieuwe website. Zo kunt u alvast wennen aan het nieuwe uiterlijk. Op elke pagina staat een reactieveld. Laat gerust weten wat u van de website vindt.

sluiten x

Vrije tijd & Toerisme

Voor toeristen en recreanten heeft Kerkrade veel te bieden. Een rit met de stoomtrein over het "miljoenenlijntje", gekoppeld aan een bezoek aan het Discovery Center Continium, is een belevenis voor jong en oud. De negenhonderd jaar oude abdij Rolduc, met haar indrukwekkende Romaanse kerk en de schitterende Rococo-bibliotheek, is eveneens een bezoek waard. En wat dacht u van de Botanische tuin, met haar bijzondere Limburgse flora en vetplanten uit Madagascar.

De verschillende stadskernen van Kerkrade, historisch gegroeid rondom de voormalige mijnbedrijven, worden onderling verbonden door beekdalen waarin bospartijen, water en landerijen de recreant een echt buitengevoel geven. Park Gravenrode wordt gevormd door het Anstelerbeekdal (op Kerkraads grondgebied) en het Strijthagerbeekdal (op Landgraafs rondgebied). Dit fraaie park heeft zich ontwikkeld tot een toeristisch-recreatief gebied met internationale allure. In het park is een aantal grote dagattracties gevestigd: de bijzondere dierentuin GaiaZOO Kerkrade, de internationale tuinen Mondo Verde en Europa’s langste overdekte skihelling Snowworld. Ook ligt er een  netwerk van fiets- en wandelpaden. 

Lees meer over alle toeristische attracties in Kerkrade op de website van Beleef Kerkrade.

Waar u al dit moois vindt, ziet u op de toeristische plattegrond. Onder het kopje Verblijf vindt u alle overnachtingsmogelijkheden in Kerkrade. Wandel- en fietsroutes zijn te vinden onder het kopje Wandelen en fietsen.

In de brochure 'Veelzijdig Kerkrade' kunt u ook zien dat Kerkrade een bruisende stad is met veel bezienswaardigheden.

Voor meer toeristische informatie kunt u terecht bij de VVV Zuid-LimburgDe VVV Kerkrade is gevestigd aan de Hoofdstraat 2.


Parkstad Limburg winnaar 'Tourism for Tomorrow Award 2016'

Parkstad Limburg heeft de 'Tourism for Tomorrow Award 2016' gewonnen in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld'! Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het World Travel & Tourism Council, een wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme.       

   Logo Tourism award 2016

Met gepaste trots

Uiteraard is Kerkrade, als één van de acht gemeenten van Parkstad Limburg, gepast trots op deze prijs. De streek heeft zich op de kaart gezet als duurzame toeristische regio en heeft zich inmiddels getransformeerd van een grijs mijngebied tot een toeristische wereldbestemming van formaat! In Kerkrade zijn deze toeristische trekkers - onder meer - GaiaZOO, LeisureDome, Museumplein Limburg, Abdij Rolduc en Roda JC Kerkrade. 

Meer informatie over de Award en de belangrijkste attracties in Parkstad Limburg is te vinden op de website van VVV Zuid-Limburg.