Beleef Kerkrade

Beleef Kerkrade Logo
Kerkrade beschikt als stad over een aantal unieke kwaliteiten in de regio, in het land en in de euregio. In elk seizoen is er wat te beleven in een van de toeristisch-recreatieve attracties, evenementen of in de directe omgeving die getekend is door de prachtige natuur. Ook op sportief en cultureel gebied is Kerkrade een actieve en innovatieve stad waar vaak ook muziek klinkt. 

Toeristische attracties

Kerkrade is een stad met aantrekkingskracht! Met bijna 1,5 miljoen bezoekers aan de dagattracties, LeisureDome, GaiaZOO, Continium en Abdij Rodluc, in 2014. Het LeisureDome is de nieuwste Kerkraadse aanwinst, opende in september 2013 haar deuren. Dit vrijetijdscentrum biedt vermaak in de ruimste zin van het woord. Het complex omvat JT bioscoop, bowlingcentrum Bowlo, minigolfbaan met 'glow in the dark' effecten Glowgolf, kinderspeelparadijs Darteldome, gamehal Gamestate, Lasergame Kerkrade, wokrestaurant Parkstad Plaza en Italiaans restaurant Happy Italy.

In september 2014 werd naast de LeisureDome de Soccer Arena geopend. Deze 2.500 m2 grote indoor soccerhal heeft vier voetbalvelden met elk een afmeting van 15 x 30 meter, die zijn voorzien van kunstgras.

 

Ervaar zelf in GaiaZOO hoe mooi onze aarde is.

Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Op de Afrikaanse Savanna vind je 's werelds mooiste dieren, zoals de imposante neushoorn en de machtige leeuw. De leeuwenfamilie in GaiaZOO is onlangs uitgebreid met drie welpjes. De kleine telgen ravotten regelmatig in het buitenverblijf. In de Taiga van GaiaZOO ontmoet je vervolgens de rode panda's die hun verblijf delen met Muntjaks. Wist je dat GaiaZOO het grootste rode panda verblijf in Europa heeft gerealiseerd? (na)Zomer 2016 wordt in Taiga ook een doorloopvolière geopend voor de machtige monniksgier, Europa's grootste roofvogel. Een bijzondere ervaring tijdens de wereldreis wacht in Rainforest waar allerlei slingerende en klimmende apen leven. In het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken! Zien we jou snel in GaiaZOO?

Columbus, Cube en Continium

Kerkrade heeft er, sinds 23 oktober 2015, drie nieuwe publiekstrekkers bij. Naast het vertrouwde Continium discovery center kan het publiek op het Museumplein Limburg een bezoek brengen aan Columbus earth theater en Cube design museum. Columbus is een theater over de mens en de aarde. Het neemt je op spectaculaire wijze mee in een filmbeleving over de onontdekte oorden op deze aarde. Cube is het eerste museum in Nederland dat alleen over design gaat. Het Museumplein Limburg
museum laat design zien dat impact heeft op deze wereld. Continium is een interactief doe-museum waar je handen en ogen tekort komt. Het is de plek waar op een begrijpelijke manier de meer ingewikkelde verhalen over onze wereld op een spannende en speelse wijze worden ontsloten.

 

Cultuur

Kerkrade is tot in de wijde omtrek bekend als "Kerkrade, klankstad, beeldenstad, cultuurstad". De muzikale vorming en kwaliteit van de verenigingen, de vele tientallen sculpturen in de stadswijken en de specifieke eigen culturele karaktertrekken vormen een voedingsbodem voor het rijke en veelzijdige culturele leven in deze stad. Op het gebied van de festivals zijn het Wereld Muziek Concours en het Orlando Festival de absolute toppers. Zij oefenen nationale en internationale aantrekkingskracht uit en dragen door hun uitstraling bij tot de bekendheid van Kerkrade.

Zoekt u meer informatie over evenementen, koopzondagen of parkeren in Kerkrade? Of misschien wilt u meer weten over cultuur in Kerkrade of sportactiviteiten van de gemeente? Kerkrade heeft veel te bieden! In het menu aan de linkerkant kunt u uw keuze maken.